Единият от обвиняемите за трагедията с мигранти край Локорско е починал в

...
Единият от обвиняемите за трагедията с мигранти край Локорско е починал в
Коментари Харесай

Случаят Локорско: Собственикът на камиона почина в ареста

Единият от обвинените за трагедията с мигранти край Локорско е умрял в следствения арест, оповестиха от Софийската градска прокуратура.

Прокуратурата е била известена документално от шефа на МЦ към ОСИН-София. Според известието в 11:02 ч. е извикан екип на Спешна помощ, защото обвиненият Т. Т. се е оплакал от болки в гърдите. Констатирана е висока стойност на артериалното налягане, само че без ЕКГ смяна. Дадена е терапия.

В 15:00 ч. обвиненият е открит паднал на пода на килията. В 15:12 ч. пристигналият екип на Спешна помощ е установил гибелта му.

Образувано е досъдебно произвеждане, в границите на което ще се откри каква е повода за гибелта на Т. Т. и има ли проявено неведение или немарливо осъществяване на занимание, или друга правно регламентирана активност. 

Междувременно продължава следствието по делото за проведена незаконна група, каналджийство и за причиняване на гибелта на 18 афганистански граждани под управлението и надзора на СГП. Като обвинени са привлечени шест лица. Спрямо всеки от тях по искане на СГП Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

В хода на следствието е открита самоличността на 18-те непознати жители. За задачата са били осъществени разпознавания от страна на роднините на предоставени фотоси на труповете, лицево-идентификационни експертизи и ДНК-експертизи.

Със съдействието на посолството на Афганистан у нас са открити наследниците на умрелите лица и същите са известени за правата си в наказателното произвеждане.

Към момента СГП е освободила тленните остатъци на всички 18 умряли афганистански жители. Посланикът на Афганистан у нас упълномощава представител на Спешна помощ - Турция да движи всички въпроси от освобождението на телата до превозването им до интернационално летище в Истанбул, откъдето с полет на държавна авиолиния да доближат до Афганистан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР